Wednesday, 9 December 2015

1 month

Assalammualaikum...

Cuma nak share bout my child..experience sepanjang newborn.. hehe..

Ok, sehari after deliver anak bertuah ni.. Dia tidur je..puas la mengejut nak bg susu..tepuk kaki..lenanya taknak bgun..Org kata newborn mmg mcm tu..mcm letih sgt je bekerja kicking mama dlm perut ye..😊

After 1 weeks, bermula la sesi mata panda..Ha kau..nak sgt kan beby berjaga..sbb nak sgt tgok mata dia..haha.. Hamek dia bagi mama overtime..

Minggu yg kedua, sel2 otak anak dah mula berhubung.. Bila dia nak biasakan diri dgn realiti dunia.. bila mata pencarian zat2 dah tak disalur dr uri dan dikongsi dgn mama..Anak belajar sesuaikan perut dgn sendiri..Mulalah sesi perut kembung..

Ad mama kita jd kesian dgn anak yg susah nk lelap, terjaga selalu sbb terasa nyeri kembung perut..agak dua minggu jugak mama diberi overtime..task ni mmg mencabar minda dan emosi..Terasa geram xan kesian bercampur..plus sbb x ckup tidur..

Minggu ke3, beby dah mula belajar dan perlahan menukar waktu tidur..mulanya terja pukul 12mlm.. skrg menjadi pukul 3 dan ke atas..

Dan sehingga kini 1months masih lg menyesuaikan diri..bila telinga dah mula mendengar dengan jelas..makin struggle ler parent..

Gi klinik inject..seronok rasanya dpt kelua rumah sekejap..sbb tgh pantang lg..hehe..

Good boy, kuat dia.. kena cucuk merengek kejap pastu tido semula..😂😂

No comments:

Post a Comment