Sunday, 29 November 2015

Deliver Baby

Assalammualaikum..

8Nov2015,3.45pm sy selamat melahirkan buah hati kami. Aisy Zayyad nama diberi, 3.35kilo. Pengalaman yg cukup trauma bg sy. Sakit contraction dn jahitan yg menyakitkan. Taknak ingat lg. Tapi bab first time tengok anak, terasa menitik air mata. Aisy biru masa misi letak didada. Nampak jelas walaupun waktu tu kehabisan tenaga dan gelap mata.

Sehari di wad, sehari selepas bersalinkan Aisy..Takde lansung terasa payah dengan anak. Sbb Aisy seakan faham keadaan sy. Hb yg terlalu rendah mbuatkan sy sentiasa pitam x bermaya. Bangun ke toilet berpaut pada katil. Jahitan yg sangat byk 3lapisan yg sgt sakit. Nurse yg lansung tidak membantu alasannya nak ibu berdikari walaupun ada setengah ibu yg tidak mampu berdiri bawak diri. Sy tak sampai hati nak angkat anak wlaupun dlm hati teringin nak menyusu dan mendodoikan aisy. Maafkan mama nak..dlm hati menangis.. pukul 1pagi sy kuatkan hati mengagkat anak..dia berak..kesian anak mama..sy berpaut dan cuci..susu ntah ada ntah tidak..sy tekan sekuat hati utk bg aisy susu..wlupun setitik..belum berurut dan tak mungkin akan kelua byk..

Bila esoknya balik kerumah hati ni rasa lega teramat sgt..sekurg2nya ada yg menjaga dr menunggu di hospital tanpa pnjaga dan nurse yg goyang kaki borak di kuanter x membantu lansung.


Bermula lah 44hari berpantang..next sy cerita bila dah habis..hehe to be continued..






No comments:

Post a Comment