Friday, 4 January 2019

Small Vacation 2019

Assalammualaikum, Mama updated.

Untuk org yg struggle hidup ni kena siapkan plan schedule dlu before buat something. So this time kita plan dari bulan 8/2018 haha.. Yass lama.

Awal tahun mama papa bg reward to ourselves. Bagi released tension after bekerja setahun dan mcm2 peel org, bangun jatuh kami.

Kita discuss two place Avani Sepang & Grand Lexis. Last decide lepas pikir punya pikir, calculated semua, Grand Lexis Port Dickson.

Okay, hati debau je sblm bertolak sbb harap expectations tu sama mcm gambar google. cz kita first time booking ala2 gini. biasanya hotel normal je. Ini pun maybe sekali seumur hidup. yee..sbb kita bukan ada2.  😌

Jadi selesai ambil cuti, khamis kami bertolak & sampai.  masyaAllah not bad.. mmg tenang dan cantik interior dalamannya.

katil yg kualiti setanding harga

bahagian depan, bilik atas laut jadi ada glass utk aisy menung perati laut bawah

laluan dr kitchen ke bathroom

Area pool indoor

Abaikan yg agak bersepah haha, ini area kitchen

pemandangan luar jln yg sama mcm avani juga

luar bilik

basikal RM10 caj, tp kita tak sempat jln sbb dah terlena. 

pool outdoor

ada buggy car yg bole dtg ambil hantar kita

Btw cafe tak sempat ambil, tak terpikir pulak nak snap haha sedap mkanan dia. ada byk side. rambang mata. 

Mlm kitorg mkn ikan bakar area medan. Tapi seriously tak boleh lagi fight Melaka punya Ikan bakar.. (Tekak dah biasa mkn ikan bakar dgn nasi lemak) 😌💕

Jd itu la sahaja pengalaman kami kat sini. Yg korg akan rasa hak alaa tu bila tengok laut PD kahkah.. come on kan ni malaysia weh.  bukan maldives 😂

boleh tengok. dr biru ke coklat keladak.. yg tengah tu mama rasa pantai cenang kot kahkah.  sbb tu pulau2 je cantik. sume sampah sarap terdampar kat tepi laut. gituee.  Korang toksah ler buang sampah merata kat laut.  Itu pasal laut kita huduh x mcm obersi. Pastu korang rasa yg miskin dan sderhana mcm kami ni. mampu ke nak pegi obersi. So jaga ler. laut kita. Nanti time anak cucu laut jd mcm. black water mr clon. haihh.  



1 comment:

  1. Hi menarik content. lets blogwalking and click ads. done follow u, follow me back http://acuyuhan.blogspot.com/ .thanks

    ReplyDelete