Monday, 27 June 2016

Aisy 8month

Assalammualaikum,

sejak2 dah jd mama ni mmg tenat betul.. takkan ada masa nak menaip, sbb balik kerja siap2kan suami anak, then buat part time job..Kena gigih skrg, nak cari duit lebih utk anak anak anak anak hehe...Coi! ramainya, ingat kilang..tapi kalau da rezeki Allah nak bagi terima je..aminn..Alhamdulillah..

Ohh! lupa pulak, title Aisy 8 month, apesal terus 8 month mana 7 month..sbbnya mama x ada kesempatan nak taip..tapi Aisy sejak 6 month dia dah byk akal, mula meniarap, tapi bila nak gerak di reverse kebelakang pulak..Kikikikihh...;p

Skrg 8 month dah pandai bergurau senda, main2 kan mama dia, pastu bukak2 pampers, alih2 nengok dah bugel haha!

Dah boleh tuju ke depan, tak reverse da, pandai tepuk tangan. dah start solid food tanpa blander. But, mama rasa terkilan sangat, bila mama gigih masakkan Aisy. tapi pengasuh mintak cerelac..Boleh tu boleh, cerelec ada khasiatnya, cuma dia tetap makanan packing, seangkatan dengan junk food. Serupa mcm kita makan Mcd hari2, kesian baby...

Recently, ada pulak kes virus defteria, wabak boleh terkena pada baby dan budak2..bahaya tokk...Aisy pulak dah sentiasa pulak selsema batuk sekarang, sebab dah tak menyusu badan..Mudah2an Aisy sentiasa sihat.. ;)

No comments:

Post a Comment