Sunday, 27 September 2015

Jerawat ngeri

Assalammualaikum..

Teringat lagi sebelum kahwin.. bermcm2 produk beli sbb nak licinkan kulit sblm hari bahagia.. vita C shaklee org lain menjadi.. tp sy x sbb tak suka minum air masak.. tapi muka sy tak pernah sekalipun tumbuh jerawat yg byk.. ada jerawat tapi seketui je pastu ilang..

Tapi sbbkan lansung taknak ada sebiji pun jerawat ataupun parut masa bersanding.. jaga jugak muka sebaik mungkin.. emilay vitamin pun try tp tetap x menjadi.. try garnier pink menjadi mmg merah2 pinky gitu.. tp terbenti sbb leceh asek terlupa nak pakai cream mlm..

Then, try pulak oxygen cell cream.. yg ni pulak dlm sebulan mmg glowing.. nampak lembab je wlaupun tak minum air masak yg byk.. sgt berkesan.. tp harga dia tak mampu nak beli tiap2 bln.. disebabkan kdg2 tu gaji kita di spend kan utk beli brg lain dn kelengkapan bersanding lain.. huuhh sedih.. tp still okay muka.. smpai la selamat bernikah dn abis mjlis muka okay lagi dan glow..

Hahaha... sebulan kemudian.. rezeki dr Allah adanya amanah comel ni hidup riang dlm rahim kecik ni.. Org kata dugaan utk ibu2.. ada yg berseri.. dn ada yg tak berseri dn huduh sgt.. yess! yg huduh tu la dugaan utk sy.. hehehe...

Awal mengandung dlm seminggu sehingga 2 ke 3 bln.. muka sy makin teruk.. terkejut sbb muka dah mcm bertempel jerawat batu yg tak pernah ada dlm sejarah idup sy.. mcm mana susa sy minum air pun.. tetap berseri dn glowing dlu.. tapi bila pregnant, muka mmg teruk.. smpaikan sy frust sedih..

Pujukan dr suami, dan mak abah kata saba dn happy je.. sbb beby bole tau ape yg ibu dia rasa.. jgn smpai merungut dan buat beby jd sedih.. bukan sbb beby.. ibu jd buruk.. dan sepanjang mengndung sehingga 8bln.. sedikit sikit jerawat berkurangan.. tapiii selulit berleluasa pula sbbkan sy seorang yg kurus..

Walau ape pun.. tak ada skit pun rasa menyesal... sbb anak ini buatkan sy bahagia.. masa pantangkan bole oter balik sume tu.. hehehe.. janji anak selamat..

jerawat batu sewaktu kandungan 2bulan

Jerawat beransur pulih selepas masuk trimester 2 dan 3


No comments:

Post a Comment