Monday, 23 March 2015

MOMMY TO BE

Assalammualaikum,

Hi all.. lama udah enggak menaip after get married, Im busy with job. and my new routine as isteri orang, yaww da cubit byk kali ternyata bukan mimpi.. yup I isteri org sekarang..

Dan minggu demi minggu mengharungi bahtera bahagia ni, one day rasa emosi yg teramat ler sangat. letih mengantuk dan macam2, paling paling teruk tahap bapakkow.. bila I rasa malas ya amat.. yup mmg sangat malas dan pemalas.. kalau hari2 selalu nya I bole dtg kerja paling lewat pun ala bape minit je, ni skrg jd berminit2. Then rasa tak larat nak bangun awal dah masak bekal suami, goshhh,, teruk rasanya. setiap hari seperti moist cake, lembab selembab lembabnya..

Then rasa nak pitam, of course for the first time I tak pikir pun ape2 sbbnya masa sekolah dulu mmg selalu terjadi lah adegan pengsan pitam jatuh ni kat skola, muka yg selalu pengsan waktu perhimpunan muka I. Sebab tu I expect which is keadaan I time skrg ni di sebabkan penyakit tu dtg balik. Tetiba terpikir wehh! kan dah kawen weh.. maybe jugak sbb ada isi.

My husband asking me. nak tak beli preggy test?? I rasa mcm ishh yeke tak la kot.. sbb I mmg selau kebelai like this..Actually at the same time I risau if test failed.. hmm

Then one day I outing alone shopping grocery. Then terdetik hati nak beli la preggy test, maybe rezeki sape yg tau.. Then esoknya I mcm tak percaya Alhamdulillah, rezeki. got two line. and lari trus dptkan husband, sengeh sampai ke telinga..

ALHAMDULILLAH yg tak terhingga kepada Allah. Pemberian ni satu Hadiah yg cukup besar buat kami, ;)

No comments:

Post a Comment