Sunday, 18 January 2015

Feeling right now..

Assalamualaikum...

What I am feel right now..this feeling very difficult to story..from before the engagement ceremony until la preparation for the wedding, Yup I was so scared + nervous.hehh heehh.. Only a few days left before I started to take leave for my wedding ceremony.

While bertunang time, busy with preparations want engagement.. now kemain penin katako with wedding preparations. If possible, I know every girl wants to look grand and beautiful for her wedding dress, solemnization kurung or dress. veil, reception dress, bridal bed and bla bla...

First of all, yg paling serabut changing many theme and colour. Sampaikan jadi bergaduh kecik ngan family, stress Allah je yg tau.hmmm. Because all colour nice.. and of couse working time la masanya nak search google for what theme? which one boutique that i want to booked..Kepala otak dah plan macam-macam. Goodies ape and ape..( then for sure la packaging goodies tagging or sticker I prepare myself).Graphic Designer ye dakk.Terpengaruh pulak dgn fresh flower kat kwn2 punya wedding, sangat cantik but they all kaya then I tunggang langgang..Baju nikah? I design my own simple kurung and choose week for ukur dengan En Tunang, Men just like.. "lawa syg.. sy ikut awk je.. apa yg awak suka sy suka..".. Tak menyapot lansung! haha tp its okayy.. Everything will fine.

From managing all the baju and persiapan hinggalah ke kursus kawen.. yup.. again this time lagi kaw kaw give me more stress. Ape tidaknya, I need to postpone tarikh for kursus kawen because of bola.. Fortunately, I am understand. and this kind of tournament is for future. Nasib ler bakal suamiku..

All transactions at Kota Tinggi my mom aturkan and I was like kesian dengan dia. Bekerja dan terpaksa uruskan semua..Sebabnya I jauh merantau.. working. (People who want to married please make sure uolls think first and prepare your money sebanyak mungkin ye).. Sebabnya.. sy tak menyangka jodoh tu dtg secepat ni..And I lansung tak ada simpanan, so I need to working hard utk majlis.

Time fitting our bridal/groom dress rasa ehhmm mcm retis rasa. Together with him. Gedoboh! haha because his size very small. Pemain bola sepak ler kan, sentiasa fit. Bakal Isteri beliau yang gendut.

Yang PALING menyampah.. Bila kena settlekan HIV dan interview for org JOHOR only. In Islam perkahwinan tu sangat simple and this kind of interview mcm eh byk hal pulak! (But pikir2 positif semula, elok jugak sbnrnya diorg buat interview ni.. atleast sebelum melangkah ke alam perkahwinan tu kita tau dan ingat serba sedikit bab yang penting yg perlu kita selami dalam rumah tangga.)

Ouh for batal air semayang? Dunno.. hehe tgu dan lihat.. simple aje. :)

Design for my kad kahwin. Semestinya I make it for my self la. Mulanya dari tiket bola, tak cukup ruang for map. terus berubah ke normally invitation card,


Now da nak hampir sangat dgn majlis, mak abah masing-masing sibuk ke rumah saudara nak menjemput katanya. Time menjemput tu kami berdua tak ikut, kad bagi pada mak dan ayah masing2. sebab diorg lagi byk kenalan. Dengan kwn2 study dan sekola hanya invite di facebook shj.

Btw, I am very thankful to Allah for giving me and my fiance for this experience, perasaan dan ujian ini bakal di alami nanti diteruskan sampai syurga..insyaAllah hopefully perfect untill the day of ceremony.. Dah tinggal berapa hari je lagi ni. makin debor, sedih, stress, hmm mcm2. otak sentiasa pikir mcm mana keadaan nanti masa majlis nikah, sanding. Belajar senyum sbb I kerek je muka..hihi. Macam mana pulak dengan semua bridemaid, da ready baju atau tak.. hehe, Selalu check group semangat diorg plan mcm2 for my wedding. thank you very much adik2 :)

#zhnb #zhnbwedding :)

No comments:

Post a Comment