Tuesday, 26 August 2014

My Engagement Day ^_^

Assalammualaikum,

Hi all, setelah agak lama tak meng update blog. hehe..
Saya sibuk dengan aktiviti yang mecabar minda.
Menguruskan majlis pertunangan saya dan si cinta hati.

Semestinya mencabar sebab pening memikir keperluan apa yang patut ada untuk tampak cantik masa majlis berlangsung, listingnya semestinya bab makeup, baju apa?, pelamin bentuk apa?

Sangat memeningkan kepala. Satu satu perkara saya siapkan ternyata ada yang menjadi dan ada yang tak menjadi.

Macam pelamin, Yang saya impikan adalah pelamin yang seakan garden dan simple.

Ada rumput tiruan, pallete untuk bangku dan bucket bunga. tema hanya grey dan white serta yang menaikkan seri warna warni bunga dan  rumput.

wahhh!! impian nak tinggi kau.. tapi balik pun kemain susah. lagi nak mintak cuti. kena ada reason yang bernas. =___=

Lastly, order la jugak pelamin pakej ngn andaman dari Andaman Noii Zana (bole click kalau mau)
Pelamin yang sangat berpatutan harganya. not bad laa.. bila dah terpasang spotlight. andamannya sayang tak berapa berkenan sebenarnya. sbbnya saya anggarkan simple make up(natural) ala ala scha punya make up. sbb saya takla gelap, tak la putih sgt. lgpun kulit saya taklah teruk bebeno. cuma ada beberapa parut kecil dan kering (budak dehidrasi kurang minum air). Baju pulak didatangkan khas dari auntie yang comey lotey.

Tapi bila majlis berlansung dan sgt meriah. so okay :)

Hantaran yang digubah oleh mak saya sendiri. Pn Norliza :)


Goodies yang serba ringkas, ouhh and design by me :) anyone nak sticker for goodies party/event/wedding/eday and so on. bolehlah pm me, tak kira fb or twitter or chat box. I always read. lebih senang just contact : 017-774 9441(Nebby) COD area Melaka. Seriously sgt berpatutan. 
RM40 for 200 pieces. Design + print.

with auntie
bff uitm lendurianss :)

with bakal adik2 ipau :)

the only school bff :)
family :)

and mereka yang memeriahkan majlis.. thank you alot farah wanie :)

P/S mesti semua tertanya tanya mana pionsey saya, kenapa tak bergambau bersama?? Hehe beliau tak datang.. cuma keluarga dan saudara sahaja. Orang tua kata Lelakinya tak ikut pun takpe, tapi zaman skrg takde dah.. ada yg sepanjang majlis menyorok dlm kereta, selesai majlis shoot selfie. hehe (hajat dihati mau jugak berselfie dgn bakal. hihi apa nak di kata) Ikut nasihat org tua, depa lagi makan garam dar kita. :)





2 comments:

  1. selamat bertunang awak! jom sama-sama list kan preparation untuk kawen. saya tunang 6 bulan. next year bulan 3 kawen inshaallah :)

    ReplyDelete
  2. salam ukhwah,selamat bertunang ms nebby, semoga berbahagia ke jinjang pelamin..

    ReplyDelete