Tuesday, 21 August 2012

Beraye sakan!

Assalammualaikum, hi reader, today story about..
Hari Raya Aidilfitri!! :)
ok, first raya family aku cm biase harus la balek Bandar Tun Razak, Cheras. In cause! that my mother birthplace, childhood hometown, alaa, tempat kelahiran mak aku bemakne umah atok nenek aku. Seperti biasa kami membuat persiapan memasak rendang, kuah kacang, ketupat, sayur campur jawa dan sebagainya.

This year raya, mak x buat rendang ijau macam kat bwh ni,

ha ni rendang hijau yg mak selalu buat kalau raya.

tapi taun ni mak cume buat rendang tok, kaler mcm opor daging. sbb taun ni mak buat kari ayam sekali (nenek teringin nak mak masak) hehe. macam mane kelainan pun mak punye masakan tetap no 1!


sayur goreng jawa tu yg paling feveret aku, haha. kali ni mak cmpur petai. telan jugak x kire. da kenyang gosok le gigi 5 kali. :p
haa, baju raye ktrg lak sedondon, da boria mmg macam tu.













mcm2 ragam. ;)








3 comments:

  1. comel jugak aku..aq akan jadi pengomen tegar kau..hahaha ;)

    ReplyDelete
  2. huk alohh, bosan sgt letu.. hahaha

    ReplyDelete