Wednesday, 13 June 2012

GAME

Assalammualaikum,hi reader. story today about Game! yes THE SIMS game.

i am remember last time i play this game i was in primary school. At that time my younger auntie play this game and i just looking at her. Then pastu bile beliau keluar bilik,aku pon try2 la bukak pc n main game tu. hahaha. sgt comel n i feel in love with tht game. Sbb pe? sbb tem tu aku mmg nak sgt jadik arkitek, aku suke susun2 brg tgok ctalog ikea bagai. But after i failed my engineering drawing in school. Aku da beralih arah kepada art sahaja. sedih actually, sbb aku nak sgt jd arkitek. tapi masa tu xda tuisyen dan aku pon da cube yg terbaik.

ok back to the title, masa tu aku dapat main the sim 1 sahaja, dan furniture die ngn material wallpaper sume old school lagi. hahaha.
ha cmni la ruang dlmnye, old school kan? sofa die pon style lame.

x lama lepas tu, auntie aku kata ada the sim baru. yes! the sim superstar plak.sim yg ni bole bekerja,tapi x mcm sim 1. yg bole kerja yg biasa atau jadi superstar. hidup mcm superstar, nti bertembung la dgn lada gaga ke dll. hahaha, ada spa tempat karaoke.

nmpk x? siap ade set lakonan, public phone. lagi cool sikit dr sim 1
dah lepas superstar ni, mcm2 the sim yg wujud. n aku da mula tinggalkan game sbb da stat study jauh.tapi auntie aku selalu update pasal sim ni.

ni the sim house party, bole siap buat party lagi.




ni the sim vacation, lagi bole g bercuti plak.

mcm2 lagi ada, dan sekrg aku dpat main the sim social kat fb je. bosan gak la. x same cm the sim yg install ;)





No comments:

Post a Comment